Joel Mustonen gjorde Frölundadebut och blev målskytt mot sin gamla klubb Örebro. Foto: Bildbyrån

Frölunda bröt dyster svit

Frölunda har tagit månadens första seger.

Den kom hemma i matchen mot Örebro som slutade 3-1.

Senast Frölunda vann var 28 oktober hemma mot Linköping och man har sedan dess haft fyra raka förluster, varav de senaste två efter straffar. Därför var det en dyster svit som bröts när det blev tre poäng mot Örebro.

”Inte spelat match på tre veckor”

Frölundadebutanten Joel Mustonen, 25 – med ett förflutet i Örebro de senaste två säsongerna – inledde målskyttet när han i den andra perioden la in en backhand till 1-0.

– Lite förvirrande, jag inte spelat match på tre veckor och möter mitt gamla lag. Lite overkligt att spela hemmamatch i Scandinavium och göra mål också. Råka hitta nån lucka under armen, det var kul att se den gå in, sa Mustonen till C More i andra pausvilan.

Sen reducering förgäves

Då hade man utökat till 3-0 efter mål av Victor Olofsson och Lias Andersson i en effektiv andraperiod där Frölunda stod för tre mål på fem skott.

En reducering från Örebro med fyra minuter kvar av tredje perioden genom Jonathan Andersson hjälpte föga, utan Frölunda kunde konstatera en efterlängtad seger.