Frölunda tog viktig förstaseger i CHL

Det blev tredje gången gillt för Frölunda i CHL. Efter två förluster så tog de regerande mästarna sin första seger för i år i och med 5-1 borta mot Graz. Och det var en viktig seger för Frölunda.

– Vi sa innan att det var som en slutspelsmatch, och att vi måste vinna, säger Joel Lundqvist.

Det smällde direkt mellan Frölunda och Graz. Redan efter två och en halv minut rök Theodor Lennström och Kevin Moderer ihop, och båda fick åka och duscha. Men det skulle även bjudas på mål i första perioden.

Johan Sundström satte efter sju minuter 1-0 till Frölunda, som skulle vara i centrum fler gånger i perioden. Men först var det dags för Dwight King att hitta nät när han assisterad av Joakim Hillding kvitterade för den österrikiska klubben.

Sedan var det dags för Sundström igen. Men den här gången var det inget som hjälpte Frölunda i jakten på första segern. För efter signal för periodpaus så drog målskytten, efter snack med domaren, på sig ett matchstraff.

Supertalangen klev fram

Men Frölunda skulle klara sig utan stjärnan, för i stället klev en ny stjärna fram. Efter att Joel Lundqvist gjort två mål i andra perioden så var det nämligen supertalangen Lucas Raymond som skulle sätta två mål, och göra att Frölunda vann komfortabelt med 5-1. Målen var Raymonds två första i CHL. Men han hittade nät redan i matchen i första mötet mot Graz i Göteborg. Den gången i straffläggningen som Frölunda förlorade, vilket därför inte räknas med i statistiken.

– Fokuset var där. Spelet utan puck tycker jag framförallt var mycket bättre. I de två inledande matcherna så bjöd vi på fler chanser, det är ett steg åt rätt håll, säger Joel Lundqvist.