Frölundas Carl Grundström under en SHL-match tidigare i år. Foto: BILDBYRÅN

Frölundas supertalang Carl Grundström klar för Toronto och NHL

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas 19-årige forward Carl Grundström har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med Toronto, enligt NHL-klubbens officiella twitterkonto.

– Det är framförallt kul att de tycker att jag spelat bra, säger en ödmjuk Grundström till SVT Sport.

Häromveckan gjorde han debut i Tre Kronor – nu lämnar han Frölunda för Toronto och NHL.

– Det är jättekul såklart, säger Grundström till SVT Sport.

Han är en av svensk hockeys absolut största talanger just nu. Men Carl Grundström, som gjorde 20 poäng för Frölunda den gångna säsongen, har fortfarande fötterna på jorden.

– Det är inga konstigheter utan bara kul att få chansen att spela i Tre kronor och skriva NHL-kontrakt. Men jag är inte nöjd så det ska inte vara några problem

NHL-tweet

8.1 miljoner kronor i lön

Grundström slog igenom i Modo samma år som Örnsköldsvikklubben åkte ur SHL och flyttade säsongen efter till Frölunda. Han draftades i andrarundan i förra sommarens NHL-draft och blir nu lagkamrat med William Nylander.

Har du fått några tips?

Nä inte än, men det kanske kommer, säger han.

Enligt uppgifter till SportExpressen kommer Frölundas supertalang få maxlönen för en rookie, 8.1 miljoner kronor per år.

– Det är inget jag kommenterar, avslutar han.

När Grundström ansluter till Toronto är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.