Frölunda vann i förlängningen – igen

Uppdaterad
Publicerad

Tredje raka förlängningen – och tredje raka Frölundasegern.

Nu är goda råd riktigt dyra för Växjö.

– Det är en del tillfälligheter och vi är tyvärr på fel sida av dem, säger Växjös tränare Sam Hallam till Cmore.

Frölunda dominerade de två första perioderna i den tredje SM-kvartsfinalen mot Växjö. Efter 40 spelade minuter ledde hemmalaget skottstatistiken med förkrossande 33–10, men målmässigt var det jämnt, 3–3. Något gästerna kan tacka sin skyttekung Richard Gynge för. 35-åringen hade nämligen skickat iväg fyra skott på mål – och satt tre av dem. En smått otrolig utdelning som innebar att matchen fortfarande levde inför den tredje perioden.

Lagom till dess vaknade resten av Växjö till och bjöd upp till dans – men några mål blev det inte trots fint spel från Växjös sida och matchseriens tredje raka förlängning väntade.

”Träffade mig i arslet”

Väl där var det Frölunda som drog det längsta strået – igen – efter att Stefan Elliott avgjort efter lite mindre än fem minuters spel.

– Vi har en liten känsla att vi måste vinna men det var inte på ett negativt sätt, jag tyckte snarare det kändes väldigt bra. Jag tycker vi hade fått matchen till en ganska bra plats där i tredje. Det är en del tillfälligheter och vi är tyvärr på fel sida om dem, säger Växjös tränare Sam Hallam till Cmore.

Frölundas matchhjälte Stefan Elliott var på betydligt bättre humör.

– Jag såg att (Mats) Roselli hade pucken och visste att han inte skulle passa mig så jag försökte bara skymma målvakten och han träffade mig rätt i arslet, sen fick jag pucken och lyckades peta in den, säger Elliott till Cmore.

Ny match på torsdag

Nästa match spelas på torsdag och då är det bara seger som gäller för de regerande mästarna Växjö. Men det kommer så klart inte att bli lätt att vända på den här matchserien. Inget svenskt lag genom tiderna har lyckats ta sig tillbaka från ett 0–3-underläge i matcher.

– Jag tycker att vi gjorde en mycket bättre match hemma än de här två bortamatcherna så vi ska bygga vidare på det. Vi vet att vi är väldigt starka hemma. Nu ska vi låta Frölunda känna att de är nära, att de bara ska stänga butiken, men vi ska försöka vända det momentumet, säger Hallam.

Han kan dock räkna med att Frölunda, med en rejäl vind i ryggen för dagen, kommer att vilja ha ett ord med i laget.

– Det är stort för vårt självförtroende att veta att vi har det i oss och kan vinna så här tighta matcher, säger Elliott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.