Philadelphia Flyers' Claude Giroux knockar Pittsburghs Carl Hagelin. Foto: TT Nyhetsbyrån

Knockad Hagelin tände mästarna Pittsburgh

En tung smäll tvingade Pittsburghs Carl Hagelin att blödande lämna slutspelsmatchen mot Philadelphia – men vände också matchbilden till mästarnas fördel. Penguins gick från 2-4 till 8-5 efter bland annat fyra raka mål av Jake Guentzel och är vidare till kvartsfinal med 4-2 i matcher.

Det var en brutal tackling från Philadelphias Claude Giroux som sänkte den vindsnabbe svenske forwarden mitt i andra perioden. Hagelin hade tidigare i matchen gett sitt lag ledningen med 2-1, men fått se Philadelphia vända till 4-2.

Men när svensken leddes av blödande fick det också fart på laget. Något som lagets andre svensk verkligen kunde bekräfta.

– Ja, det var där det vände. Vi reste oss i båset, tittade varandra i ögonen och sa att nu gör vi det här för ”Hagge”, säger Patric Hörnqvist till Aftonbladet.

Svensken visade vägen själv med sitt 3-4-mål och bäddade sedan för kvällens man Jake Guentzel som på knappt 14 minuter från slutet av andra till mitten av tredje perioden gjorde fyra raka mål. Han tog Pittsburgh från 3-4 till 7-4 i det spannet.

Hörnqvist spelade fram till avgörandet

Matchavgörande blev när Patric Hörnqvist, som reducerade till 3-4, drev upp pucken på högerkanten och spelade in till Guentzel som högg direkt framför mål och gjorde 7-4.

Patric Hörnqvist med nr 72 gratulerar fyrmålsskytten Jake Guentzel. Foto: TT.

Lite flyt med domarna hade Pittsburgh vid 6-4-målet. En Flyersspelare trippades ganska brutalt vid sargen och pucken gick fram till Guentzel som var fri i slottet och kunde sätta pucken.

Då hjälpte det inte att hemmalagets Sean Couturier gjorde hattrick, säsongen tog slut för Philadelphia, men förhoppningsvis inte för Carl Hagelin som nu kan se fram mot en kvartsfinal mot Washington eller Columbus. Pittsburgh som är de två senaste årens mästare har nu vunnit nio raka slutspelsomgångar.