Gabriel Landeskog. Foto: Bildbyrån

Gabriel Landeskog klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor får en drömförstärkning.

Enligt uppgifter till SVT Sport är Gabriel Landeskog klar för VM.

– Han tillför något i vilken kedja som helst, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Han gjorde en succéfylld säsong med Colorado. Han var en viktig kugge i lagets förstakedja, tillsammans med Nathan McKinnon och Mikko Rantanen, som var den hetaste och kanske bästa i hela NHL. Guldhjälten från 2017 är nu enligt uppgifter till SVT Sport helt klar för spel.

Under tisdagseftermiddagen bekräftade Colorado att Landeskog kommer till Slovakien. Det innebär dock att Joakim Nygård tvingas offra sin plats, berättar Sportbladet.

– Han tillför definitivt till det här laget, han har utvecklats till världsspelare tycker jag, han gjorde flest mål, tillsammans med Arvidsson, av svenskarna i NHL säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Landeskog var med i den trupp som tog VM-guld 2017 och är även lagkapten för sitt Colorado.

– Han har mycket ledaregenskaper, även om det redan finns i laget så är han en ledare både på och utanför isen.

”Kan spela med Elias Pettersson”

Landeskog blev aktuell för VM-spel sedan Colorado åkt ur Stanley Cup efter sju matcher mot San Jose. Nu är frågan var Landeskog ska spela för att prestera som bäst.

– Landeskog tillför något i vilken kedja som helst, men det första tycker jag visade så bra kemi mot Norge att man ska låta den vara som den är.

– Rent konkret tror jag att han kan spela med Elias Pettersson och få igång honom, han har inte kommit loss och märker frustrationen där. Landeskog klarar av att spela med riktigt bra spelare, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.