Anders Larsson (till vänster) och Johan Garpenlöv (höger). Foto: Bildbyrån

Garpenlöv: ”Coronavirusets framfart har tagit över världen”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske förbundskaptenen Johan Garpenlöv väntade på beskedet att ishockey-VM för herrar i Schweiz ställs in.

– Coronavirusets framfart har tagit över hela världen, säger han till SVT Sport.

Garpenlöv hade sett fram emot VM och förberett på hemmaplan med Euro Hockey Tour och är nyss hemkommen från en scoutresa till Nordamerika och NHL.

– Då började det på allvar komma i USA och då förstod jag att det här kommer att bli ganska svårt att slutföra ligorna och få till ett VM i slutändan även om hoppet är det sista som överger en, säger Garpenlöv om situationen.

Ishockey-VM

Det är inte så mycket att göra åt det väntade beskedet.

– Det är naturligtvis tråkigt, känner både tomhet besvikelse, men samtidigt förstår jag varför de ställer in så det är inga konstigheter när man sett vad som hänt i världen och alla hockeyligor och hur coronavirusets framfart har tagit över hela världen.

Enigt beslut bland medlemsländerna

Anders Larsson, ordförande i det svenska ishockeyförbundet, var med på styrelsemötet där beslutet klubbades.

– Det var ett enigt beslut från alla medlemsländerna och VM är helt inställt, det skjuts inte upp, säger Larsson, vilket är en hårdare tolkning än det internationella förbundet gjort.

IIHF har jobbat med frågan sedan ett möte i tisdags.

– Det fanns en del frågor kopplade till arrangören, en del myndighetskontakter som behövde tas i Schwiez och försäkringsbolaget kopplat till evenemanget och då fattades ett informellt beslut, nu kom det formella.

KLIPP: Hockeylegenden Vladimir Zabrodsky avliden (20 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet