Tuff kritik mot gemensamt koreanskt lag

Uppdaterad
Publicerad

Internationella Olympiska kommittens beslut att 12 nordkoreanska spelare ska ingå i den sydkoreanska ishockeytruppen ifrågasätts av den kanadensiska hockeystjärnan Hayley Wickenheiser.

I helgen bestämdes det att det sydkoreanska damlandslaget i hockey som redan består av 23 spelare nu ska fyllas på med 12 spelare från Nordkorea. Till varje match ska en trupp på 22 spelare tas ut med minst tre spelare från Nordkorea.

Laget kommer tävla under namnet Korea och ha en neutral flagga. Förslaget har väckt en del kritik bland annat från den föredetta världsstjärnan Hayley Wickenheiser.

OS i Pyeongchang 2018

– Min enda invändning är att Sydkoreas damlag tvingas till den här förändringen i sista minuten, samtidigt som man inte kräver samma sak från deras herrlag, säger hon till insidethegames.biz.

Den sydkoreanska oppositionen är starkt kritisk till regeringens beslut:

”De sydkoreanska idrottarna har fallit offer för regeringens beslut att bilda ett gemensamt hockeylag bara några veckor innan OS”, säger Na Kyung-won till Korea Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet