Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij storspelade mot Toronto. Av 48 räddningar var trippelräddningen, med en liggande spark, mest utmärkande. Foto: nhl.com

Gjorde säsongens räddning i Tampas seger

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay Lightning besegrade Toronto Maple Leafs i natt med 4-1 i toppmötet mellan tabellettan och tabelltvåan.

Stor hjälte blev målvakten Andrej Vasilevskij. Den ryske burväktaren som varit borta i en månad och missat 14 matcher med en fotskada räddade 48 skott i segern, ett tangerat klubbrekord. 

Den stora snackisen blev Vasilevskijs räddning i början av tredje perioden och ställning 4-1 där han räddade Torontoforwarden Patrick Marleaus avslut med skridskospetsen.

– Jag försökte överleva i första och andra perioden, säger Vasilevskij efter segern till nhl.com.

För svenskarna på isen var det bara Tampabacken Victor Hedman som stod för poäng när han assisterade Nikita Kucherov fram till 2-1, medan Torontos William Nylander stod för ett misstag som ledde fram till Tampas ledningsmål.

Och Hedman hyllade Vasilevskij efter insatsen.

– Det är bland det sjukaste jag sett. Vi spelade inte vår bästa hockey, men världens bäste målvakt stal matchen åt oss. Det var framför allt ett numerärt underläge i mitten av andra perioden när det såg ut som han var en pjäs i ett tv-spel. De bara sköt och sköt och på något sätt räddade han allt, säger Hedman till Sportbladet.

Segern var Tampa Bays åttonde raka.

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

4 - 1

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1-1, 3-0, 0-0
Amalie Arena, Tampa, FL

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.