Grönborg: ”Vi ville för mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor förlorade mot Tyskland i OS-kvarten.

Efteråt var naturligtvis förbundskapten Rikard Grönborg besviken.

– Jag tycker vi kommer in i matchen riktigt bra, tyvärr drar vi på oss två utvisningar och efter den andra gör de 2–0, och då blir det en viss stress. Det kändes som om vi ville lite för mycket, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till SVT  Sport efter uttåget.

Tyskland tog ledningen med både 2–0 och 3–1, sedan kom Tre Kronor ikapp i den tredje perioden innan de sedan förlorade i sudden death.

OS i Pyeongchang 2018

– Tredje perioden tycker jag var riktigt bra, fantastisk lagmoral att komma tillbaka. Och när man går in i overtime kan vad som helst hända och det gjorde det, säger Grönborg.

Det är Tyskland ni förlorar mot. Är det godkänt?

– Jag tycker att Tyskland gjorde en riktigt bra match, klart att vi känner att vi ville gå längre än kvartsfinal, det är bara en sak som vi är nöjda med. Men nu är det så här och vi får titta på vad vi har gjort. Och jag lider mest med grabbarna i omklädningsrummet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet