Frustrerad Grönborg svarslös efter krossen: ”Vet inte vad man ska göra”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg var besviken efter raset i den andra perioden mot Ryssland.

– Jag vet inte vad man ska göra. De ville väldigt mycket och de gjorde grejer som vi inte kommit överens om, säger Grönborg till SVT.

Efter en stark förstaperiod kollapsade Sverige i den andra när Ryssland gjorde sex mål och gick till periodpaus med 6-1-ledning.

Vad hände i den andra perioden?

Ishockey-VM

– Jag tycker att första perioden var mycket bättre. Det är vår bästa period i turneringen. De hade fem skott på mål. Vi har det dubbla och vi borde ha gjort ett till i powerplay, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT.

Se intervjun här:

”Kändes som allt gick in”

– Sedan kändes det som att allt gick in i den andra perioden. Jag tycker vi startar helt okej. Ovetjkins mål är världsklass, sedan går vi bort oss, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT.

– Offensivt känner vi oss starka. Vi måste ta bort de här grejerna defensivt. Vi började sprida puckar.

Kände du att ni spelade bra i den andra perioden?

– Andra perioden så börjar vi helt okej. Sedan får de en två-mot-en-situation. Tyvärr kan man inte ge bort en två-mot-en-situation mot det här laget. Sedan kändes det som att allting gick in, vi börjar sprida puckar i egen zon och de får turnovers som de vill ha och det är de riktigt bra på.

– Sedan pratade vi inför den tredje perioden att gå tillbaka till det vi gjorde i första. Vi gör fyra mål på det här laget som inte har släppt in så här.

– Offensivt känner vi oss starka, men vi måste ta bort de här grejerna defensivt.

”Vet inte vad man ska göra”

När ni ”började sprida puckarna”, vad försökte ni på bänken att göra då?

– Jag vet inte vad man ska göra. De (svenska spelarna) ville väldigt mycket och de gjorde grejer som vi inte kommit överens om. Det blir ofta så när det rullar åt fel håll. Vi försökte mana på så mycket som möjligt och att de skulle spela precis på samma sätt som i den första perioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet