Foto: Bildbyrån

Agenten: ”Alltid varit samma person”

Publicerad

En spelare som inte är bra på nått, utan framförallt en en smart spelare, så beskriver ”Zätas” agent Gunnar Svensson Henrik Zetterberg, som i dag meddelade att han lägger av med hockeyn. Han hyllar också människan bakom gallret.
– Jag skulle säga att det är samma person som kom upp i Timrå med bägge fötterna på jorden och ingen som helst näsa i vädret, säger Gunnar Svensson till SVT Sport.

Gunnar Svensson är Henrik Zetterbergs agent och bekräftar att ”hans” spelare lägger av.

– Jag har inte pratat med honom, och han bekräftar att det är färdigspelat, säger Gunnar Svensson i SVT:s livesändning.

Och det är som väntat på grund av hans återkommande ryggskada.

– Han har knappt varit träningsduglig under hela sommaren, men han skulle åka över till Detroit och ge det tid. Men det har inte hänt någonting, som han sa till mig.

”Zäta” har tre år kvar på sitt kontrakt och hade det inte varit på grund av ryggskadan hade han inte slutat.

Topp 3-4 svenska centrar någonsin

– Det är helt och hållet på grund av ryggen. Men han har varit vid gott mod, men realist och han såg att det var nära slutet.

Agenten beskriver att han var en spelare som egentligen, med lite knorr på det, inte var jättebra på nånting. Men han var bra på allt och framförallt var han en smart spelare.

– Det är det som har burit honom, menar Svensson. Han tillhör utan tvekan topp 3-4, svenska centrar någonsin.

Svensson menar också att alla år på den absolut högsta nivån inte har påverkat honom som person.

– Jag skulle säga att det är samma person som kom upp i Timrå med bägge fötterna på jorden och ingen som helst näsa i vädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer