Philadelphia vann premiären mot Pittsburgh. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindblom målskytt direkt i premiären

NHL-säsongen är i gång.

Oskar Lindblom gjorde mål direkt i premiären efter sjukdomen.

Även Eriks Gustafsson noterades i poängprotokollet för Philadelphia.

Oskar Lindblom är tillbaka fullt ut efter sin cancerbehandling. Och det blev mål direkt i premiären. Han fick ett friläge, men fick inte rätt på pucken. I stället drog Travis Konecny i väg ett skott på returen, som tog på Lindbloms hjälm in i mål.

– Det var inte precis det snyggaste målet i karriären, men jag tar det, säger han till Sportbladet.

Målet kom i den tredje perioden och gav Philadelphia en 5-3-ledning.

Dubbla assist av Gustafsson

Men det var en annan svensk som noterades i poängprotokollet först och la grunden till Flyers premiärseger.

Erik Gustafsson kom i höstas till Philadelphia från Chicago, och visade i sin första tävlingsmatch för Flyers att han kan bli viktig för laget.

Två assist i två raka spel i numerärt överläge såg han till att Philadelphia fick ett övertag i premiären.

De båda målen var snarlika, efter 15 minuter fick Gustafsson pucken vid blålinjen och hans slagskott styrdes in på tennis av James van Riemsdyk framför mål. Och med åtta sekunder kvar av inledningsperioden avfyrade svensken ett nytt slagskott, som den här gången styrdes in av Nolan Patrick.

Det psykologiska övertag hemmalaget fick genom ledningsmålet precis innan pausvilan släppte man sedan inte. Till slut vann Philadelphia med 6–3.