Frölundas Viktor Ekbom jublar efter reduceringen till 1-2. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Då hade jag trott på Frölunda”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå vann det första mötet av CHL-semifinalen mot Frölunda med 3-2 och är i förarsätet inför det andra och avgörande mötet ikväll, som sänds i SVT2. Efter första matchen sa Frölundas tränare, Roger Rönnberg, att detta var det bästa läget laget varit i under årets slutspel, då de tidigare vänt två stora underlägen.

– Hade det varit lika inför ikväll hade jag trott på Frölunda. Jag tycker det är väldigt svårt att säga vem som är favorit just nu, säger SVT:s expert, Jonas Andersson.

Luleå och Frölunda har mötts fem gånger i slutspelssammanhang under de senaste fem åren. Frölunda har vunnit de fyra senaste och Luleå gick vinnande ur den historiska första CHL-finalen 2015.

Inför kvällens möte är det Luleå som har ett mål upp efter att Jack Connolly avgjort i den tredje perioden av det första mötet förra tisdagen.

– Hade det varit lika inför ikväll hade jag trott på Frölunda, men nu är det jättesvårt att säga. Det är helt ovisst. Möjligtvis lite fördel för Frölunda som har vänt denna typen av underlägen förr, men nu ska det göras på bortaplan.

I den andra semifinalen åker Djurgården till Tjeckien för att vända ett underläge mot Mountfield. Svenskarna förlorade första mötet hemma med 3-1.

– Jag tror att Mountfield tar det mot Djurgården. Djurgårdens stjärnspelare måste kliva fram och det är inte lätt i en högljudd arena i Tjeckien, där Mountfield spelar för en historisk final.

Luleå-Frölunda sänds på SVT2 och SVT Play med start klockan 18.00. Djurgårdens match sänds på SVT Play med start 17.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.