Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Bildbyrån/SVT Sport

Hallam: Så gick det till när jag blev förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte Svenska ishockeyförbundet som ringde Sam Hallam då de behövde en ny förbundskapten för Tre Kronor. Det var Sam Hallam som kontaktade förbundet.

– Jag hörde av mig till förbundet och sade att om ni ska byta så vill jag jättegärna komma på en intervju, säger han i SVT:s reportage.

Sam Hallam förklarar hur han resonerade inför samtalet.

– Jag kom till en punkt i Växjö där jag kände att det var dags att gå vidare. Framför allt Schweiz lockade lite, både för att det är en ny liga och också rent ekonomiskt är det ett hack upp, säger han.

Han landade dock i att visa intresse för att leda Tre Kronor.

– Men så märkte jag att det började pratas på förbundet att det eventuellt skulle bytas. Så jag hörde av mig till förbundet och sade att om ni ska byta så vill jag jättegärna komma på en intervju. Vi sågs tidigt på säsongen och jag presenterade mig själv och vad jag ville göra framöver. De presenterade sin bild av det och så gjorde vi klart ganska tidigt.

När Hallam medverkade i Sportspegeln på söndagskvällen medgav han att det inte var han själv som ringde det första samtalet, utan överlät det till sin manager.

– Jag halvljög lite där, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges nya förbundskapten Sam Hallam. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.