Foto: Bildbyrån/SVT

Hallam inför CHL-lottningen: ”Är med för att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

I februari snubblade Växjö Lakers på målsnöret när de överraskande förlorade finalen mot finska JYP i Champions Hockey League.

I dag lottas gruppspelet och i slutet av augusti inleds nästa säsongs CHL-spel – då siktar klubben på revansch.

– Vi är med här för att vinna, säger tränare Sam Hallam.

Växjö Lakers säsong 2017/2018 var lysande på de flesta plan. Både grundserien och slutspelet vanns i överlägsen stil med en finalseger med 4-0 i matcher mot Skellefteå.

Men en match sätter en liten skugga på året. Laget lyckades inte knipa CHL-titeln efter den överraskande finalförlusten på hemmaplan mot JYP.

Champions Hockey League

– Finalen var en vändpunkt för hela Växjö, alla fans och hela organisationen. Vi är jättemissnöjda med finalen men nöjda med säsongen i övrigt, säger tränare Sam Hallam till SVT Sport.

”Vill ge allt vi har”

I dag lottas gruppspelet för nästa säsong. Då siktar Växjö på revansch.

– Det är svårt att gå långt i turneringen eftersom den är så utspridd. Slutspelet är ju bara två matcher så det är alltid kniven på strupen-matcher. Det är en lång turnering men CHL har växt för oss, vi är med här för att vinna och vi vill ge allt vi har, säger Hallam.

Även backbjässen Daniel Rahimi är spelsugen.

– Jag är givetvis nyfiken på vilka lag vi får möta, jag känner en otrolig revanschlusta inför årets CHL då vill föll på målsnöret i fjol, säger Rahimi till SVT Sport.

Trots att CHL ännu inte blivit den publiksuccé många hoppades på så tror Hallam att turneringen kommer växa med tid. I år väntas vinnaren ta hem mellan tre och fyra miljoner kronor, men till säsongen 2022–2023 ska vinnaren kunna kamma hem dryga sju miljoner.

– Hittills har turneringen varit en förlustaffär, men om vi kommer ifrån det så kommer det att bli ännu mer positivt. Det är kul om det kommer in mer prispengar, då tror jag fler inser hur bra det här är. Det har även varit en kul resa att få besöka nya ställen, det är otroligt utvecklande och även härdande med taktiskt luriga matcher, man möter andra toppspelare och det är en utmaning, säger Hallam.

Se lottningen här klockan 16:00.

Så lottas gruppspelen i CHL

• 32 lag delas in i seedingsgrupper av åtta lag

• Lottningen förser åtta grupper med fyra lag var

• Grupperna innehåller ett lag från varje pott

• Lag från samma land kan inte delas in i samma grupp

Pott 1: JYP Jyväskylä (Finland) Växjö Lakers (Sverige) Kärpät Oulu (Finland) Kometa Brno (Tjeckien) ZSC Lions Zurich (Schweiz) Red Bull Munich (Tyskland) HC Bolzano (Italien) Djurgården (Sverige)

Pott 2: TPS Turku (Finland) HC Pilsen (Tjeckien) SC Bern (Schweiz) Eisbären Berlin (Tyskland) Vienna Capitals (Österrike) Skellefteå AIK (Sverige) Tappara Tampere (Finland) Mountfield HK (Tjeckien)

Pott 3: EV Zug (Schweiz) THOMAS SABO Ice Tigers (Tyskland) Red Bull Salzburg (Österrike) Malmö Redhawks (Sverige) IFK Helsinki (Finland) Oceláři Třinec (Tjeckien) HC Lugano (Schweiz) Frölunda Indians (Sverige)

Pott 4: HC05 Banská Bystrica (Slovakien) Neman Grodno (Vitryssland) Storhamar Hamar (Norge) Cardiff Devils (Storbritannien) Aalborg Pirates (Danmark) Rouen Dragons (Frankrike) GKS Tychy (Polen) Yunost Minsk (Vitryssland)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet