Bill Sweatt gör sin första match för HV71. Foto: HV71

”Han ser jättebra ut redan nu”

Uppdaterad
Publicerad

Mästarlaget HV71 har haft en tung start på CHL-säsongen, men vann senaste matchen.

Nu hoppas laget på en uppföljare borta mot danska Esbjerg, dessutom förstärkta med debuterande nyförvärvet Bill Sweatt.

– Jag ser fram mot att få en bra känsla direkt, säger han inför premiären.

Den 28-årige amerikanen, med dubbla säsonger i först Brynäs och senast Luleå, får på grund av artistskatteregler inte spela i Sverige förrän i slutet av september, men utomlands går det bra. En chans att börja matcha in med sitt nya lag där han ikväll bildar kedja med Mattias Tedenby och Kevin Stenlund.

– En hårt forecheckande kedja, beskriver guldtränare Johan Lindbom sin skapelse och hoppas på att danska mästarna ska få en jobbig upplevelse.

Champions Hockey League

– Det är farten jag ser i den här trion. Och Bill Sweatt ser jättebra ut för att vara den här tiden. Han har varit på is en hel del hemma i USA. Nu är det bra att han får komma in och lära känna oss och vår spelstil.

”Farten passar mig”

Något som Sweatt skriver under på, en ishockey i hans smak.

– HV71 spelar med mycket fart, det var något som fick mig att skriva på för klubben. Det passar mig, säger han HVTV bara timmar efter att ha anslutit till Danmark och nya laget.

I CHL-premiären blev det förlust 1-4 för HV71 mot tyska Mannheim, trots skottövertag. ”Örnarna” levde högt på en inspirerad målvakt och ett effektivt powerplay.

I match besegrades kvällens motståndare Esbjerg med 3-0 i en länge mållös match där Lindbom ändå började hitta ljusglimtar.

– Det går bättre och bättre för oss tycker. Senaste matchen var den bästa hittills, säger han inför en viktig CHL-helg där det på lördag också väntar bortaretur  mot Mannheim. Förhoppningsvis med en än mer inspirerad Bill Sweatt som snittat 15 mål per säsong i SHL när han fått vara hel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet