Visa alla (3)

Här knuffar ryska spelaren domaren

Publicerad

Under matchen mellan Sverige och Ryssland i Beijer Hockey Games, uppstod en situatiuon där ryske spelaren Rafikov knuffade linjedomaren i ryggen. Men utan att det blev några repressalier.
– Det har inte upprättats någon anmälan kring den här händelsen vad jag vet, säger domaransvarige Joel Hansson till SVT Sport.

Situationen uppstår under lördagens match på Hovet, då Rysslands spelare Rushan Rafikov och Joakim Nygård börjar bråka på isen. En av domarna går emellan och får då en hård knuff i ryggen av ryssen.

Ett beteende som senast innan jul gav Morabacken Marek Daloga fyra matchers avstängning plus böter, men som under lördagens match inte ledde till någon form av straff.

Joel Hansson, domaransvarig inom Svenska ishockeyförbundet, berättar över telefon att han jobbat med matchen på Hovet men inte varit aktiv domarcoach.

– Det har inte upprättats någon anmälan kring den här händelsen vad jag vet och det var inget som diskuterades efter matchen, säger han till SVT Sport.

När han får händelsen beskriven för sig mer i detalj, tillägger han:

– Det är något vi får kolla på. Det låter konstigt. Om någon har knuffat en linjedomare är det automatisk matchstraff och något som ska bli anmält isåfall.

Uppdatering: Joel Hansson meddelar under söndagen att domarna inte valt att ta händelsen vidare till en anmälan.

Så såg det ut när Morabacken knuffade domaren:

Mora-spelaren Marek Daloga knuffade domaren och fick matchstraff i mötet med Luleå. Foto: C More/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer