Här urartar SHL-matchen – slagsmål i båset

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 13 minuter i den första perioden mellan Färjestad och Malmö utbröt ett våldsamt slagsmål i Färjestads bås. Malmös Marcus Sylvegård slogs med tre Färjestadsspelare och fick sedan matchstraff.

– Jag är på väg mot vårt bås, blir intryckt i deras båsdörr och så hammar jag där. De hugger tag i mig och då får man stöka och böka lite. Det är kul när det händer lite också, kommenterade Malmös lagkapten Fredrik Händemark det hela i C Mores sändning.

– Det var värt det, säger Marcus Sylvegård som fick matchstraff.

– Matchstraffet får mackan för att han hoppar in i båset och slåss, kommenterar domaren Mikael Holm i C More.

Upprinnelsen till bråket var att just Händemark blev intryckt i Färjestad bås.

Matchen var hård och känsloladdad och i den tredje perioden tilldelades ytterligare ett matchstraff – Henrik Hetta var lite för het i en tackling och fick fem plus 20 minuters utvisning för en huvudtackling.

”Det ska brinna lite”

Matchen då?

Jo, det blev till slut hemmalaget som drog det längsta strået. Axel Ottosson satte slutresultatet 3-1 efter ett mål som godkändes efter videogranskning. Ottosson drog först med sig pucken med handen men lyckades precis innan mållinjen få klubba på pucken.

Färjestad bröt i med segern en förlustsvit på fyra raka matcher.

– Grymt kul att spela, det ska brinna lite och det gjorde det i den här matchen. Nu är vi tillbaka på vinnarspåret och förhoppningsvis kan vi fortsätta på det, säger Färjestads Axel Ottosson.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

3 - 1

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

2-1, 0-0, 1-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8187

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.