Det ska tas krafttag mot knätacklingar i CHL. Foto: Bildbyrån

Hårdare regler när CHL drar igång

Uppdaterad
Publicerad

Nedsläpp i CHL idag och spelarnas säkerhet står i fokus. Nu skärps straffen för vårdslöshet på isen.

– Istället för 2 minuter som standardstraff så delas numera 2+2 minuter ut i samband med exempelvis en knätackling, säger situationsrummets Christer Lärking.

Anledningen är enkel. Spelarnas säkerhet måste så långt det bara är möjligt säkerställas. Därför kommer sex regelöverträdelser att skräpas. Det handlar om nämnda knätacklingar, boarding, charging, checking to the head, checking from behind och elbowing.

Idag är standardstraffet 2 minuter för dessa förseelser men utökas nu alltså i CHL till 4. Förändringen gäller bara i CHL. I SHL fortsätter två minuter att gälla för standardöverträdelsen under nämnda brottsrubriceringar.

Champions Hockey League

– Det betyder att felande lag får 4 istället för 2 minuter i numerärt underläge, säger Lärking. 

Fotnot: Samtliga överträdelser oavsett rubricering kan naturligtvis rendera i såväl matchstraff som avstängningar beroende på hur allvarliga de enskilda förseelserna är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet