Hattrick av Landeskog i Colorados kross

Uppdaterad
Publicerad

Lagkapten Gabriel Landeskog var högst delaktig när Colorado körde över Washington med 6-2 i natt. Svensken stod för tre av målen – det första öppnade matchens målskytte redan efter 17 sekunder.

– Det är klart att det är speciellt att göra hattrick, säger Landeskog till SVT Sport.

Colorado kom till mötet med Washington med tre raka förluster i bagaget. Men det var ett hemmalag som inledde starkt och tog ledningen redan efter 17 sekunder när Gabriel Landeskog tog pucken vid mittcirkeln, avancerade över offensiv blålinje, siktade och satte 1-0 i nättaket bakom Philipp Grubauer i Caps-målet.

”Speciellt att göra hattrick”

– Självklart var det skönt att få trycka dit den där tredje. Jag har haft några chanser att sätta två, men tre var ett tag sedan. Grabbarna letade efter mig där ute, så jag är skyldig dem en. Det är klart att det är speciellt att få göra ett hattrick. Jag kan tycka att det tagit lite lång tid, men oavsett så känns det jättebra och det viktigaste var att vi vann matchen, säger Landeskog till SVT Sport.

Landeskog klev av med tre mål, hans kedjekamrat Nathan MacKinnon, stod för ett mål och fyra assist, samtidigt som tredjelänken i kedjan, Mikko Rantanen, hade ett mål och tre assist.

– Jag vet vad Mikko (Rantanen) bidrar med och jag vet vad Nathan (MacKinnon) bidrar med. Allt handlar om att bidra med hårt arbete tillsammans. Det är det vi har gjort och det är det vi ska fortsätta med, säger Landeskog till Denver Post.

Endast ett mål från Colin Wilson och en assist från Carl Söderberg kom från spelare utanför förstafemman för Colorados del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.