Victor Hedman, i mitten, gjorde ett mål och två assist. Foto: TT

Hedman bakom viktig Tampa-seger

Uppdaterad
Publicerad

Victor Hedman storspelade när Tampa Bay tog en viktig seger mot Washington. Svensken svarade för ett mål och två assist i matchen som slutade 4-2 till bortalaget.

– Jag vill alltid göra skillnad när jag är på isen, säger Hedman till Sportbladet.

Hedman stod för första-assisten både vid Tampa Bays första och andra mål som båda kom i power play. Först spelade han, från sin position i mitten, pucken snett framåt till Steven Stamkos som smällde in 1-0 i första perioden och sedan hittade han fram till Nikita Kucherov som satte tvåan i den andra perioden.

Kort därefter kom också svenskens första mål i årets NHL-slutspel. När Tampa småspelade med pucken i ena sarghörnet fyllde Hedman på i mitten och i full fart vinklade han in 3-0.

– Om jag hade gett mig fan på att göra en bra match i kväll? Absolut, men det gör jag jämt, säger Victor Hedman till Sportbladet.

– Jag vill alltid göra skillnad när jag är på isen och får spela mycket för att jag ska producera, så det här var så klart skönt.

Gästerna vann till slut med 4-2 – en viktig seger som betyder reducering till 1-2 i matcher i semifinalen.

– Det finns fortfarande mer att göra, vi får inte klappa oss själva på axeln och känna oss nöjda , men det är så klart viktigt att vi kunde åstadkomma det här. Det hade varit väldigt tungt om vi hamnat i 0-3-underläge, säger Hedman.

Washington-Tampa Bay 2-4 (0–1, 1–3, 1–0)

Washington: Brett Connolly, Jevgenij Kuznetsov. Målvakt: Braden Holtby 82,6 procent.

Tampa Bay: Steven Stamkos (Victor Hedman), Nikita Kutjerov (Hedman), Victor Hedman (1), Brayden Point. Målvakt: Andrej Vasilevskij 94,7 procent.

Washington leder med 2-1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.