Victor Hedman firar med Tyler Johnson efter att ha avgjort i sudden mot mästarlaget Washington. Foto: TT.

Hedman suddenhjälte mot Washington

Tampa Bays Victor Hedman avgjorde i förlängning när laget mötte mästarna Washington i NHL-ishockeyn.

– Jag tänkte passa men alla försvann så jag fick försöka hitta på något och gjorde mål på backhand för första gången någonsin, säger backstjärnan till Aftonbladet efter 5-4-segern.

Washingtons Lars Eller gjorde första målet sju minuter in i matchen efter en passning från Carl Hagelin, och resultatet 1–0 till hemmalaget stod sig hela första perioden.

Andra perioden inleddes starkt av besökarna som på drygt fem minuter gjorde tre mål, med en assist av Victor Hedman.

Washington och Tampa Bay gjorde sedan ytterligare två respektive ett mål innan perioden var slut och ställningen inför tredje var 4–3 till Tampa Bay. Carl Hagelin stod för ett av Washingtons mål i andra.

Bäckström assisterade till 4-4

I tredje periodens slutminut kvitterade hemmalagets Jevgenij Kuznetsov (assist Nicklas Bäckström) och matchen gick till förlängning. Som alltså avgjordes av Tampa Bays Victor Hedman. Slutresultat 5–4 till Tampa Bay.

– Jag tycker det är perfekt att vi får spela den här sortens matcher den här tiden på året. Det hjälper oss att komma upp i varv lagom till slutspelet, säger Hedman till Aftonbladet.

Tampa Bay leder Eastern division, följt av Boston på andra och Washington på tredje plats.