Hedmans första mål i slutspelet – Tampa Bay kvitterade

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay tog revansch på New York Islanders och jämnade ut semifinalserien till 1–1 i Stanley Cup. Den svenske stjärnbacken Victor Hedman gjorde sitt första mål i det här slutspelet.

– Det var en laginsats. Bänken gav oss en enorm energi, liksom publiken bakom oss. Det var en kul match, säger Hedman.

Efter 1–2-förlusten natten mot måndag var 4–2 till Tampa Bay på hemmaplan högst välkommet. Laget har inte förlorat två slutspelsmatcher i rad sedan första omgången 2019.

– Det är kämpigt att förlora två i rad under ett slutspel. Men vi visade att vi var hungriga och redo att gå ut och kämpa och göra det som krävdes, säger Victor Hedman som även stod för en assist.

– Vi är superglada för vinsten och ser fram emot att åka till (Islanders hemmais på) Long Island för att spela igen.

I och med att man bara har spelat inom divisionerna fram tills nu så är motståndet svårscoutat.

– Slutspelet är så speciellt i år, man spelar mot lag som man inte har mött under hela säsongen. Man måste verkligen vara på tårna, både fysiskt och mentalt och det var vi i kväll. I förra matchen var det Islanders som var lite bättre, säger Tampa Bay-tränaren Jon Cooper.

Islanders målvakt Semjon Varmalov lämnade isen med knappt sju minuter kvar av första perioden efter en krock med Tampa Bays Brayden Point. Varmalov var tillbaka för spel i andra igen.

– Det går så fort när sådant där händer, jag är bara glad att han är okej. Man vill inte se att någon skadas i sådana där krockar, säger Point, som gjorde ett mål.

Tampa Bays Nikita Kutjerov fick assistpoäng på tre av lagets mål.

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

4 - 2

New York Islanders logo

New York Islanders

1-1, 1-0, 2-1
Amalie Arena, Tampa, FL
Publik: 14771

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.