Ett sent mål av Chicago säkrade segern mot Ryan Nugent-Hopkins Edmonton. Foto: Jeff Vinnick/AFP/TT

Hemmalaget Edmonton Oilers på väg att åka ur efter sent baklängesmål mot Chicago Blackhawks

Edmonton har hemmaplansfördel i NHL-slutspelet.

Men laget är nu på väg mot ett tidigt uttåg.

I natt blev det en tung förlust mot Chicago – som avgjorde med bara 1.16 kvar av den tredje perioden då Jonathan Toews satte 4–3.

Edmonton, med storstjärnor som Leon Draisaitl och Connor McDavid men utan svenske backklippan Adam Larsson, har fördel av hemmaplan under NHL-sluspelet då lagen i den västra konferensen spelar i Edmonton.

Trots det är de nu bara en match från ett tidigt uttåg. I natt blev det nämligen en tung förlust mot Chicago, som var sista lag att få en plats i slutspelet – som de troligtvis missat om NHL inte avbrutits på grund av coronapandemin (faktum är att laget låg sist i sin division).

Styrning avgjorde

I nattens match ledde Edmonton med 3–2 efter att Connor McDavid gjort mål med bara åtta sekunder kvar av den andra perioden. Men i den tredje perioden kvitterade först Matthew Highmore och sedan, med 1.16 kvar att spela, styrdes Connor Murphys backskott i mål, via en Edmonton-försvarare och sedan lagkaptenen Jonathan Toews.

Edmonton tryckte på för en kvittering i slutminuten, men Corey Crawford i målet stod pall. Därmed måste Edmonton nu vinna två raka matcher för att inte åka ur.

MER NHL: Mika Zibanejad om livet i Toronto ”Blir en del tv-spel” (01 augusti 2020)