Arkivbild. Henrik Lundqvist har nu opererat hjärtat. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Henrik Lundqvist har opererats: ”Gick riktigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist har opererat hjärtat. I ett Instagraminlägg skriver NHL-målvakten om ingreppet.

”Det tog ungefär fem timmar för att ta hand om allt” skriver Lundqvist.

Den 17 december berättade Henrik Lundqvist att han har ett allvarligt hjärtel. Drygt två veckor senare kom beskedet att den svenska ishockeymålvakten tvingas till en operation som han nu berättar är avklarad.

”Operationen gick riktigt bra. Det tog ungefär fem timmar för att ta hand om allt. Jag är tacksam för den fantastiska personalen här på Clevland Clinic. De senaste dagarna har varit ganska galna, men jag känner att jag är i bra händer. Varje dag är ett steg i rätt riktning.” skriver 38-åringen på Instagram.

Han har tidigare berättat att den operationen han skulle göra var ett hjärtklaffsbyte och ett byte av den första delen av kroppspulsådern.

Hjärtfelet och operationen innebär att Lundqvist inte kommer att spela med sin klubb Washington Capitals i NHL den här säsongen.

ARKIV: Allvarligt hjärtfel stoppar Lundqvist från spel 18 december

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.