Henrik Lundqvist i Rangers-tröjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik Lundqvist återvänder till Rangers efter karriären

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist lämnade New York Rangers efter den gångna säsongen och ska nu spela i NHL-konkurrenten Washington Capitals. Men då den aktiva karriären är över ska han återvända till Rangers.

– Jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv, säger han till GP.

Henrik Lundqvist är en legendar i Madison Square Garden efter sina 15 säsonger i New York Rangers. Att 38-åringen nu har lämnat klubben ändrar inte på den saken.

För GP berättar han också att han kommer att återvända efter karriären.

– Jag kommer att vara en del av Rangers i resten av mitt liv. Det har både jag och de varit tydliga med. Så kommer det att bli, säger han.

Vilken roll han återvänder till är oklart.

– Det blir den roll som de vill att det ska vara. Sedan vet jag inte om rollen blir liten eller om det blir någonting mer. Det ligger längre fram. Det är återigen tajming. Det är inte här och nu – men jag känner att jag på något sätt kommer att vara ”connected” till Rangers för alltid efter så många år och alla människor som jag lärt känna i klubben.

KLIPP: Intervju med Henrik Lundqvist om flytten till Washington (11 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.