Foto: TT

Henrik Lundqvist klättrar på lista: ”Väldigt cool känsla”

Uppdaterad
Publicerad

När New York Rangers besegrade Chicago med 4–3 i natt stod Henrik Lundqvist som vanligt och vaktade målet. Han räddade 24 av 27 skott – och klättrar på listan över flest vunna matcher.

– Jag är stolt, säger han till Rangers hemsida.

För den svenske målvakten var segern speciell. Hans 445:e seger i NHL-karriären gör att han går upp på delad sjätteplats med Terry Sawchuk i antal vunna matcher bland målvakter i ligans historia.

– Det är en ära att vara där uppe. Jag närmar mig, och jag har redan passerat namn som betytt mycket för mig när jag växte upp. Det är en väldigt cool känsla. Jag är stolt, säger Lundqvist till klubbens hemsida.

– Jag tyckte vi gjorde det riktigt bra. Men vi får inte riktigt jobbet gjort idag, det är därför det är en så tät match.

”Klickar just nu”

Mika Zibanejad fick i andra perioden ett mål bortdömt. Men vid ställningen 3-2 prickade svensken rätt igen, denna gång inte bortdömt, det efter att Chicago tagit ut målvakten.

– Det var kanske inte bästa matchen i kväll men vi fortsätter jobba på och har samma tendenser hela tiden. Det klickar just nu. Nu är det bara att inte övertänka allting, utan det är bara att försöka rida på den här vågen vi har just nu, säger Zibanejad till Rangers hemsida.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

4 - 3

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

2-1, 1-0, 1-2
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17434

Vinstligan för målvakter:

1. Martin Brodeur, 691.

2. Patrick Roy, 551.

3. Ed Belfour, 484.

4. Roberto Luongo, 479.

5. Curtis Joseph, 454.

6. Henrik Lundqvist, 445.

Terry Sawchuck, 445.

8. Jaques Plante, 437.

9. Marc-Andre Fleury, 430.

10. Tony Esposito, 423.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.