Henrik Zetterberg var på plats då Timrå gick upp till SHL. Foto: Bildbyrån

Henrik Zetterberg: ”Otrolig glädje”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Zetterberg, 40, har själv varit med och spelat upp Timrå till högsta serien. Då klubben igår slog Björklöven och säkrade avancemanget till SHL var han på plats i hallen.

– Otrolig glädje, lättnad, säger han till SVT Sport.

Det var våren 2000 som Henrik Zetterberg, som senare skulle bli en stjärna i NHL, som 19-åring var med och tog upp Timrå till SHL. Han har ett stort hjärta för klubben och kunde inte missa då de tog finalseriens fjärde och avgörande seger.

– De har en otrolig bredd och jämnhet i truppen. Alla köper sina roller och många spelare förtjänar fler minuter än de får, men de har gått ihop och haft ett mål att ta upp föreningen i SHL igen. Då gäller det att alla tar sina roller och de har de gjort. Coacherna, sportchef och allihopa har gjort en fantastisk resa i år, säger Zetterberg.

Jonathan Dahlén, 23, har varit lagets stora stjärna och även Zetterberg är imponerad.

– Alla ser att han egentligen är för bra för den här serien. Men det visar vilket stort Timrå-hjärta han har att han är kvar och verkligen vill ta upp klubben i SHL. Det är kul att se och vi alla som hejar på Timrå har följt honom med glädje i år.

Vad betyder det här för bygden?

– Otroligt mycket. Vi alla vet vad ett avancemang från allsvenskan till SHL betyder, speciellt här uppe där de har allt som krävs för att vara en SHL-klubb.

KLIPP: Timrå tillbaka i SHL – körde över Björklöven

HockeyAllsvenskan

Timrå IK logo

Timrå IK

5 - 0

IF Björklöven logo

IF Björklöven

2-0, 3-0, 0-0
NHC Arena, Timrå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.