Jens Jakobs historisk och Erik Källgren svettig när AIK vann. Foto: Bildbyrån

Historisk Jakobs och svettig Källgren när AIK vann

Skotten: 52-19.

Men målen 2-3.

Erik Källgren stod för en svettig insats i AIK:s mål när stockholmarna vann i Leksand.

Det var i den första perioden AIK avgjorde mötet med Leksand. Eric Castonguay satte 1-0 och Jens Jakobs utökade till 2-0, då hade det bara spelats tio minuter.

När Jesper Frödén satte 3-0 i boxplay en kvart in i matchen, var det mycket som talade för att AIK skulle få en enkel resa mot tre poäng i Tegera Arena. Mattias Ritola reducerade i samma powerplay, men gästernas ledning var fortsatt stabil.

Fullkomlig överkörning

Men i de två efterföljande perioderna var det Leksand för hela slanten. Eller vad sägs om skottstatistiken över de sista 40 minuterna: 37-6 till masarna. Men Erik Källgren i AIK:s mål var så gott som omutbar. Det var bara en spelare som lyckades överlista Källgren och det var Mattias Ritola.

Han reducerade för Leksands del med sitt andra mål i matchen, men närmre än så kom inte Leksand. En mycket viktig seger för de gulsvarta som nu hänger på i kampen om platserna till den hockeyallsvenska finalen till våren.

– Överlägset den svettigaste matchen jag har spelat, jag är riktigt trött nu. Att få 52 skott emot mig, det är nog rekord. Det var en jätterolig match att spela med fantastiskt tryck från bägge klackarna. En jätteskön känsla i kroppen, sade Källgren till C More efter matchen.

Jens Jakobs historisk

I och med Jakobs mål i kväll, är han nu den spelare som har gjort flest poäng i Hockeyallsvenskan någonsin, hela 298 stycken.

– Jag hade ingen koll på det förrän någon berättade det för mig i veckan här. Det är roligt nu när vi ändå vann, sade Jakobs till C More.