Jonathan Johnsson i Modo-tröjan. Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskans vd: Säsongen kan ställas in

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens matcher spelas mest troligt med publik.

Men resten av säsongen kan ställas in.

Det säger Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance.

I kväll spelas tre matcher i den hockeyallsvenska slutspelsserien. De kommer mest troligt att spelas som planerat, trots Folkhälsomyndighetens rekommendation i dag om att begränsa antalet åskådare till 500 per match.

– De har jag väldigt svårt att se att vi skulle kunna ställa in med så kort varsel, givet framkörningen av lag, och att publik redan är inne i arenorna, med största sannolikhet. Däremot kommer vi så klart att följa regeringens besked vid morgondagens andra allsvenska final mellan Modo och Björklöven, säger Guiance till SVT Sport.

Corona och idrott

Fyra alternativ

Det mest troliga är ju att regeringen följer Folkhälsomyndighetens besked, och det ger Hockeyallsvenskan fyra alternativ:

  • Att spela matcherna med tomma läktare.
  • Att spela med max 500 åskådare.
  • Att skjuta upp matcherna på obestämd framtid.
  • Att ställa in säsongen helt.

– Det är ju det resonemanget vi kommer behöva föra nu, efter att vi har läst regeringens beslut, säger Stephan Guiance, som alltså inte kan säga vad beslutet kommer att bli.

Men är det ett alternativ att ställa in resten av säsongen?

– Rent formellt så ligger det beslutet inte hos oss som liga, utan det ligger hos svenska ishockeyförbundet, som äger tävlingsverksamheten. Men det beror ju på vilket beslut regeringen fattar. Men det kan vara ett alternativ absolut.

Hur skulle det kännas i så fall?

– Det skulle inte kännas bra, med tanke på vilket arbete och engagemang som lagts ner bland spelare, publik och supportrar i våra klubbar.

Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom meddelar att förbundet avvaktar regeringens beslut.

KLIPP: Så dödligt är coronaviruset jämfört med andra sjukdomar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet