Foto: Bildbyrån

Hockeyförbundet öppnar för granskning

Uppdaterad
Publicerad

Härom dagen meddelade Ishockeyförbundets generalsekretare Tommy Boustedt att han kommer att avgå efter uppgifter om missförhållanden på kansliet. Bland annat fick mångårige medarbetaren Anders Feltenmark lämna sin anställning på grund av arbetsbrist. Vilket fick flera välkända Tre Kronor-profiler att protestera i ett öppet brev.

Nu öppnar Ishockeyförbundet (SIF) för att låta jurister granska avtalet med medarbetaren.

”Från SIF:s sida finns ingenting att dölja. Vi är därför beredda att från vår sida omgående acceptera att avtalssekretessen hävs så att en sådan oberoende genomgång kan göras”, skriver Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Förbundet vidhåller att överenskommelsen är gjord efter gängse regler och att de inte kan kommentera fallet mer ingående om inte medarbetaren går med på det.

”Från SIF:s sida har vi varit – och är fortsatt – noggranna i att respektera avtalad sekretess. Det har medfört att SIF:s bevekelsegrunder för avtalet har misstänkliggjorts då vi inte kunnat uttala oss mer om detta personalärende, vare sig kring avtalet i sig eller bakgrunden till det”.

”Finner det hela absurt”

Feltenmark är kritisk till förbundets agerande och kallar det för absurt och oseriöst. Enligt honom har förbundet inte tagit en direktkontakt utan väljer att kommunicera via sin webbplats.

– Jag finner agerandet från arbetsgivaren synnerligen märkligt. Jag har jobbat fackligt sedan jag var 20 år gammal och jag har aldrig varit med om maken. Att en arbetsgivare går ut via sin officiella hemsida och har synpunkter och förslag till en enskild medarbetare. Jag finner det hela absurt.

– Jag anser inte att man ska föra den här diskussionen via media. Det är oseriöst.

SVT Sport förklarar: Ishockeyförbundets krisår på 90 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.