Hockeykväll snart tillbaka

Publicerad

Med start ikväll drar SVT igång ett nytt digitalt hockeymagasin om SHL. Det kommer att sändas live torsdagar 21.30 på svtsport.se, i SVT Sports app och på SVT Play.

Fokus ligger på torsdagens matcher och de hetaste ämnena kring SHL men också andra hockeyfrågor och satsningar som engagerar tittarna. 

– Vi visar i stort sett dagligen bilder från SHL i Sportnytt, Sportspegeln och på  men publiken har efterfrågat ett samtal och surr runt den största hockeyligan med SVT Sports hockeyprofiler också. Därför startar vi nu upp ett modernt, digitalt Hockeykväll, säger SVT Sports sportchef Åsa Edlund Jönsson.

”Torsdagar som de ska vara”

Till att börja med blir det tolv program under våren över hela slutspelet.

– Äntligen är torsdagarna som de ska vara. Jag har längtat efter Hockeykväll, säger Marie Lehmann, som gör sin nionde säsong som programledare.

– Det känns mycket bra. Jag tycker det är viktigt att vi har ett sånt här program, säger Mikael Renberg, som är expert tillsammans med Jonas Andersson.

Fokus på åsikter

Förutom att ge tittarna bra paketerade höjdpunkter nära matchslut ligger fokuset framför allt på starka åsikter.

– Vi vill beröra med mycket åsikter och diskussioner kring de ämnen som engagerar mest, säger Marcus Törngren, SVT Sports projektledare för ishockey. 

Det nygamla namnet till trots hoppas Törngren att det ska märkas att Hockeykväll har förändrats.

– Vi har jobbat med att utveckla programmet och gjort det modernare. Vi vill underhålla utan att tappa det seriösa. Sen vill vi vara snabbare ut med det viktigaste på alla våra plattformar.

I programmet medverkar även flera av SVT:s starka hockeyprofiler som Chris Härenstam och Dusan Umicevic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer