Holloways drömmål frälste Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå har spänt musklerna. I dag höll laget nollan borta mot Djurgården i den första kvartsfinalen när de tog ledningen med 1-0 i matcher. Matchen slutade 2-0.

Skellefteå har varit i final sju gånger de senaste åtta åren. I dag visade Västerbottningarna att de blir att räkna med även i årets slutspel.

Efter en strulig grundserie blev det till slut en femteplats efter en bra avslutning med åtta matcher utan förlust.

Drömmål av Holloway

Skellefteå har onekligen konserverat formen. Matchen borta mot Djurgården i den första kvartsfinalen avgjordes i den andra perioden. Robin Alvarez styrde in 1-0 i powerplay och med bara 53 sekunder kvar av mellanakten stod Bud Holloway för ett drömmål. Kanadensaren tog ner en puck i midjehöjd, lade till den på bladet och dunkade upp den bakom en chanslös Adam Reideborn.

Därefter ”gömde” västerbottningarna nyckeln och höll nollan.

– En eloge till alla i laget, vi spelar så jäkla tajt. Vi offrar oss hela tiden, säger Skellefteåmålvakten Mantas Armalis till C More.

Därmed är det 1-0 i matcher till Skellefteå. Serien vänder upp till Västerbotten på måndag.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0 - 2

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-0, 0-2, 0-0
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.