Holmström tvekar om framtiden

Tomas Holmström ser slutet på sin NHL-karriär. 39-åringen har erbjudits en förlängning med Detroit Red Wings, men svensken tvekar.

Tomas Holmström, 39 år, har spelat hela sin NHL-karriär med Detroit Red Wings. 15 säsonger och över 1000 matcher har det hunnit bli för Piteå-fostrade forwarden i den röda dressen. Men inför nästa säsong står han utan kontrakt.

Enligt uppgifter till SVT Sport har Detroits General Manager, Ken Holland, erbjudit svensken en ettårsförlängning, men Holmström tvekar. Och har begärt en veckas betänketid för att funderar på framtiden och diskutera med sin familj.

Gångna säsongen en missräkning

Den gångna säsongen har varit mindre lyckad. Laget åkte ut redan i åttondelsfinal och Tomas Holmström stod för 24 poäng på 74 matcher. Det ska jämföras med rekordsäsongen 2005-2006 när han gjorde hela 59 poäng.

-En jättebesvikelse så klart. Nog hade vi räknat med att nå längre, sade Holmström i en intervju i NSD i slutet av april.

Svensken har fått allt mindre istid, vilket också speglats i poängskörden.

-Det beror förstås på att jag fått mindre och mindre speltid, säger Tomas. Den här säsongen har jag för det mesta harvat i fjärdefemman.

Ett år till, eller lägga av

Holmström är Detroit trogen och kan inte tänka sig att spela för något annat lag.

-Att flytta till något annat NHL-lag är uteslutet. Här har vi rotat oss, säger han och tänker sig att bo kvar i USA åtminstone ett par år till.

- Båda jag och övriga familjen har nog fler vänner här än hemma i Piteå.

Holmström inledde sin karriär i Piteå och efter två säsonger med Luleå Hockey i elitserien, där han vann SM-guld sista året, har han varit Detroit och Nordamerika trogen. Holmström har vunnit det mesta som går att vinna.

Utöver svensk mästare kan han titulera sig fyrfaldig Stanley Cup-mästare och olympisk mästare 2006. Bara VM-guld saknas i den tyngre meritkategorin.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.