Alexander Ytterell jublar efter efter säsongens första mål. Foto: Bild

HV-backen revanscherade sig efter petningarna

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad kom till Jönköping med sex raka segrar. Den sviten tog slut när Alexander Ytterell avgjorde sent för HV71 fram till 4-3.

Alexander Ytterell har, liksom HV71, haft en tung höst. Backen har under stora delar av säsongen varit petad.

Men i fredagens hemmamatch mot Färjestad fick Ytterell bli matchhjälte med säsongens första fullträff. Med bara minuter kvar av matchen sköt han in avgörande 4-3 inför en jublande publik i Kinnarps Arena.

– Det var rätt skönt. Det var long time no see på det målet. Men jävligt gött att vinna, speciellt innan jul då, säger Ytterell till C More.

Sent FBK-mål bortdömt

Färjestad tog ledningen i matchen genom korttidslånet Alexander Reichenberg, som gjorde sitt första SHL-mål i sin andra match. Därefter kvitterade HV71 och tog ledningen två gånger om, men Färjestad kom tillbaka varje gång.

Även efter Ytterells mål såg Färjestad ut att kvittera. Men Johan Rynos mål med 53 sekunder kvar av matchen dömdes bort efter videogranskning, då det bedömdes att Linus Johansson stört Linus Gunnarsson i HV-målet.

– Jag hoppas de tar ett bra beslut. Jag trodde verkligen det var mål där så det är klart det är en besvikelse. Jag tycker inte Linus gör något för att åka in i målvakten, men sen är det trångt där, säger Ryno till C More.

SHL

HV71 logo

HV71

4 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-1, 1-1, 2-1
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6865

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.