HV71 bröt tunga förlustsviten – krossade Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

HV71 bröt sin förlustsvit i SHL genom att krossa Frölunda med 6-1 på hemmaplan.

HV71 var i stort behov av en seger hemma mot Frölunda. Dels för att bryta förlustsviten på fem matcher och dels för att närma sig lagen på kvartsfinalplats. Och det började perfekt för jönköpingslaget. Det tog bara 18 sekunder innan Martin Thörnberg gav HV ledningen med 1-0 när han snodde pucken på offensiv blålinje och sköt pucken i mål med ett stenhårt slagskott som tände publiken i Kinnarps arena.

– Det var en situation på blålinjen, jag fick pucken och kände att jag kunde dra till den direkt, säger Thörnberg till C More.

Oscar Sundh utökade ledningen till 2-0 i början på andra innan Frölunda reducerade. Men närmare än så kom inte bortalaget. Istället visade HV att formen inför slutspelet är på väg. Hemmalaget drog ifrån rejält i tredje perioden och gjorde fyra mål genom Robin Figren, Markus Ljungh, Johan Johnsson och Mattias Tedenby. Matchen slutade 6-1 till HV71 som nu är tre poäng från Skellefteå på sjätteplatsen med tre omgångar kvar att spela av grundserien.

Imorgon möts lagen igen i Scandinavium i Göteborg.

– Det blir perfekt att glömma det här bottennappet och komma igen imorgon, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

SHL

HV71 logo

HV71

6 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 1-1, 4-0
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6913

Första perioden

  • 1-0MålThörnberg (Ljungh/Önerud)
    00:18

Andra perioden

  • 2-0MålSundh (Figren/M. Lauridsen)
    01:21
  • 14:16
    2-1MålCarlsson (Moverare/Rosseli Olsen)

Tredje perioden

  • 3-1MålFigren (Johnsson/Andersson)
    07:28
  • 4-1MålLjungh (Thuresson/Lehtonen)
    07:45
  • 5-1MålJohnsson (Tedenby/Lehtonen)
    18:46
  • 6-1MålTedenby (Johnsson/Andersson)
    18:58

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.