Foto: Bildyrån

HV nollade Skellefteå på bortaplan

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå sköt och sköt. Men det var HV71 som gjorde målen. Gästerna vann med 3–0 och tog första trepoängaren i Skellefteå på närmare fyra år.

Det var dessutom första gången Skellefteå lämnade en hemmamatch utan att göra mål på över ett år. En av orsakerna var lagets dåliga powerplay, där hände egentligen ingenting, trots att laget fick chansen gång på gång.

– För dåligt givetvis, jag tror vi spelade tio minuter i powerplay utan att lyckas göra någonting konstruktivt, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More.

Hemmalaget kom som vanligt ut starkt, men trots sex minuters spel med en man mer i den första perioden slutade den mållöst. Bästa läget hade Skellefteås nyförvärv Magnus Isaksson.

– Vi får träna, vi är inte så jäkla bra just nu, konstaterar Isaksson.

Holmström tillbaka i norr

HV:s nyförvärv Axel Holmström, med sju säsonger i Skellefteå bakom sig, gjorde sin första match i Västerbotten sedan återkomsten från Nordamerika och AHL. Och efter drygt sju minuter av den andra perioden var det också Holmström som serverade Emil Johansson i slottet. Ett direktskott senare satt 1–0 till bortalaget.

Med drygt fem minuter kvar av andra styrde Linus Fröberg snyggt in tvåan. Att Simon Önerud gjorde 3-0 i öppen kasse var mer en formalitet, Skellefteå skulle inte göra mål i kväll, det såg HV:s målvakt Jonas Gunnarsson till.

– Håller vi nollan har vi större chans att vinna, som Gunnarsson själv konstaterar efter matchen.

– Vi har en fantastisk målvakt i dag, jätteskönt att killarna ser till att vi kan hålla nollan, säger HV:s tränare Stefan ”Lillis” Lundh till C More.

Senast HV71 vann i Skellefteå var i mars 2016.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0 - 3

HV71 logo

HV71

0-0, 0-2, 0-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 4245

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.