Felix Sandström var en stor del i kvällens HV-seger. Foto: Bildbyrån

HV-revanschen efter gårdagens utspelning

Uppdaterad
Publicerad

I går förlorade HV71 stort mot Färjestad med hela 8-2.

När det redan i kväll vankades ny match blev det seger över Skellefteå med 3-1. Debuterande målvakten, Felix Sandström, var högst delaktig med 30 räddningar för sin nya klubb.

– Jätteskönt att komma tillbaka efter matchen i går. Det känns som att allt vi inte gjorde i går, det gör vi i dag. Vi åker skridskor och jobbar hårt, så vi är förjäkla nöjda, sade HV-forwarden, Pierre Engvall till C More.

Efter en mållös förstaperiod fick vi se tre mål under den senare halvan av mittakten. Anton Bengtsson gav HV71 ledningen – i spel tre mot fem (!) – innan Skellefteå kunde kvittera i samma powerplay, detta genom Tim Söderlund.

Innan mittperioden var över hade Marc-Anthony Zanetti satt sitt blott tredje mål för säsongen. En relativt ovan målskytt och en som gjorde sitt femte mål var Pierre Engvall som fick in 3-1 på straff i slutperioden, vilket också blev slutresultatet.

”Jag är inte alls nöjd”

Skellefteås tränare, Bert Robertsson, var inte tillfreds med lagets prestation efteråt.

– Jag är inte alls nöjd med resultatet då vi krigar hårt. Men vi skapar inte tillräckligt många vassa målchanser och tar inte tag i chanserna framför deras kasse. Vi får inte ihop helheten, sade Robertsson.

Sandström vinnare i debuten

Skellefteå slåss kring strecket för att nå en av topp-sex-placeringarna.

Den 21-årige målvakten, Felix Sandström, lämnade Brynäs för HV71. I kväll debuterade han för sin nya klubb och med 30 räddningar var han högst delaktig i den här trepoängaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.