HV71 vann i Thörnbergs comeback

Uppdaterad
Publicerad

Mr HV71 Martin Thörnberg gjorde säsongsdebut och laget levererade en seger mot rivalen Färjestad. Det blev 3-2 efter en tät tillställning.

– Det var roligt att vara tillbaka, säger 35-åringen.

– Det ger en riktig boost. Man får nästan hålla igen lite i stället. Det är kul att vara tillbaka. Det har varit en lång och tung säsong för mig, säger Thörnberg, som inte fick med sig någon poäng i kväll, till TT.

– Det känns skönt att vi får gå härifrån med tre poäng. Vi slarvar ganska mycket och tappar puckar på fel ställen men skönt att vinna även om vi inte spelade på topp, säger matchvinnaren Oscar Sundh till C More.

HV71 såg ut att ha avgjort när Sundh distinkt skjutit ett handledsskott vid straffen för 3-1 i mitten av den tredje perioden men Oskar Steen reducerade till 2-3 efter ett snabbt hårt skott från den vänstra tekningscirkeln.

– Jag hade ingen jätteplan och avvaktade hur målvakten ställde sig, ville behålla sinnesnärvaron, säger Sundh om straffmålet.

Självmål bakom HV71:s 2-1

HV71 tog ledningen med 2-1 efter att en Färjestadsback råkat styra in pucken i eget mål i samband med en närkamp framför målvakten. Mikko Lehtonen sköt utifrån och Andreas Thuresson fick målet (inga självmål finns inom ishockeyn) efter en styrning i ett tidigare läge.

HV-veteranen Martin Thörnberg, debuterade i A-laget redan säsongen 2002-2003, gjorde säsongsdebut efter skada. Han skadade sig i höftpartiet under försäsongen och efter många motgångar och bakslag stod 35-åringen äntligen på isen i kväll. 

– Det var roligt att vara tillbaka, men jag vill att det ska kännas bättre. Man vill ha lite matcher, säger Thörnberg i en arenaintervju enligt Jnytt.

SHL

HV71 logo

HV71

3 - 2

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-0, 2-1, 1-1
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6409

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.