Självmål HV71:s lycka

Segern satt långt inne för HV71 i bortamötet med danska Sönderjyske (2–1). Matchen avgjordes efter ett självmål i tredje perioden.

Det blev ingen enkel resa för HV71 i Danmark.

Sönderjyske rev och slet och fick nästan med sig poäng.

Champions Hockey League

Danskarna tog ledningen i andra perioden och först två minuter före pausvilan kvitterade Jere Karalahti.

Segermålet kom i tredje perioden när Mattias Tedenby slängde in pucken mot mål, och via en motståndare gick den in i nät – 2–1.

Hemmalaget hade sedan ett flertal möjligheter att kvittera. Tre mnuter från slutet drog Filip Sandberg på sig en tvåminutare för tripping – men Erik Ersberg i HV:s mål höll tätt mellan stolparna.

Seriesegern klar

– Första tio minuterna spelade vi bra och hade en hel del chanser men det tog ett tag innan vi fick in puckarna. Det var viktigt att vinna för oss. Vi visste att det skulle bli avancemang och kanske serieseger, säger Mattias Tedenby efter matchen.

I och med segern är HV71 klart för slutspel när en match återstår.