HV71 vidare – fortsatt obesegrade i CHL

HV71 är fortsatt obesegrade i CHL. Laget är vidare till åttondelsfinal efter vinst i hemmareturen mot tjeckiska Trinec. Anton Bengtsson avgjorde matchen definitivt när han satte 3-1 i öppen kasse med en halv minut kvar.

Ställningen var 1-1 efter den andra perioden. Trinec tog ledningen genom Jakub Klepis, som spelade i Färjestad förra säsongen. Svaret från HV71 kom tre minuter senare när Axel Eidstedt kvitterade med ett skott från blålinjen.

I början av den tredje fick Trinec två nyckelspelare skadade, backen Rotislav Klesla och målvakt Peter Hamerlik, som stått samtliga CHL-matcher.

Champions Hockey League

Efter det kunde HV71 ta ledningen. I spel fem mot fyra satte Chris Abbott 2-1. Trinec pressade på för en kvittering, istället avgjorde Anton Bengtsson matchen med sitt 3-1-mål i öppen kasse.

– Vi är på vinnarspåret igen och det är viktigt, säger HV71:s tränare Johan Lindbom efter matchen och syftar på lagets tre senaste förluster i SHL.

HV71 hade 2-2 med sig från bortamötet mot Trinec. Laget är nu vidare till åttondelsfinal med sammanlagt 5-3. Där väntar finska Espoo Blue.