HV71 besegrade tappert kämpande AIK

HV71 var klara favoriter hemma mot AIK på lördagseftermiddagen.

Men någon enkel seger blev det inte. Först efter förlängning kunde HV:s Sidney Morin avgöra den knallhårda matchen med sitt 3-2-mål.

Efter en ganska jämn första period kopplade HV71 greppet i inledningen i den andra.

Efter 2.58 fick laget chansen till powerplay-spel då AIK:s Line Bialik Öien åkte ut för en hakning. En dryg minut senare rakade landslagstjejen Michelle Löwenhielm in 1-0 i öppen kasse efter ett anfall där man luckrade upp AIK-försvaret.

HV satte ytterligare press på Solnalaget men AIK kontrade påpassligt in 1-1 genom Line Bialik Öien som tog hand om en retur efter ett hårt skott från Linnea Hedin.

AIK:s mål gjorde att HV:s offensiv dämpades en aning och inget av lagen lyckades ta ett rejält grepp om händelserna under resten av andra perioden.

Dramatiskt slut

I den tredje perioden hade bägge lagen bra chanser att ta ledningen, men det var HV som lyckades då Sidney Morin sköt 2-1.

AIK plockade ut målvakten redan efter 17.20 vilket gav resultat bara 19 sekunder senare då Line Bialik Öien tryckte in sitt och AIK:s andra mål.

I förlängningen var det AIK som hade det mesta av spelet. Men HV hade Sidney Morin som avgjorde matchen.

KLIPP: Serieledande Luleå krossade AIK i SDHL (14 november 2020)