Vänster: Brynäs-jubel efter Emil Molins 2-1. Höger: HV71:s Axel Holmström deppar. Foto: Bildbyrån

Brynäs vände och vann i ångestkvalet

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs vände 0-1 till 2-1 i kvalspelet borta mot HV71.

Nu leder Gävlelaget med 2-0 i matcher inför den tredje matchen på måndag.

– Det spelar ingen roll för vi har fyra vinster kvar i oss den här säsongen, säger HV:s lagkapten Simon Önerud till C More.

Hemmalaget inledde målskyttet sju minuter in i den andra perioden när Fredrik Forsberg, tillbaka i laguppställningen, vände om i offensiv zon och satte 1-0 bakom en skymd Samuel Ersson.

Chad Billins kvitterade sedan i powerplay efter att hans avslut från blålinjen ändrat riktning på en försvarare och gått in bakom Jonas Gunnarsson.

Samme Billins slängde ett nytt skott på mål med 45 sekunder kvar av den andra perioden och den gången styrde Emil Molin in 2-1, som blev matchavgörande.

”Vi blir hårt straffade”

– Vi blir hårt straffade där i slutet. Det var bland annat ett PP-mål som tar på någonting. Det är tufft, men jag tycker att vi är det spelförande laget, säger HV71:s Fredrik Forsberg inför den tredje perioden.

Den tredje perioden var lika jämn och hård som resten av matchserien. I slutet plockade HV ut målvakten och tryckte på för en kvittering.

Eric Martinsson var då millimetrar i från att kvittera i slutsekunderna. De sista två sakerna som hände i matchen var att Anton Rödin, Brynäs kapten, kastade sig och petade bort pucken innan en HV71-spelare hann skjuta. Där efter täckte Simon Bertilsson skott.

– På det stora hela kändes det lugnt. De tog mycket skott utifrån och vi blockerade många skott. Se bara på ”Berra” (Bertilsson, reds anm) på slutet, det är hur stort som helst, säger målvakten Samuel Ersson som räddade 28 av 29 skott.

”Gäller att knyta näven”

Brynäs leder just nu matchserien med 2-0 efter att ha vunnit den första matchen med 2-1 efter övertid. Den gången blev Linus Ölund hjälte.

Nästa match spelas i Gävle på måndag. Serien avgörs i bäst av sju matcher.

– Det är först till fyra som gäller. Klart att det är tufft och att vi hellre haft ledningen med 2-0, men nu gäller det att knyta näven ännu hårdare, säger HV71:s Simon Önerud.

SHL

HV71 logo

HV71

1 - 2

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-0, 1-2, 0-0
Husqvarna Garden, Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.