Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Daniel Bertov och Simon Önerud bötfälls. Foto: Bildbyrån

HV71-duo bötfälld – bar halsskydd på fel sätt

Uppdaterad
Publicerad

HV71-spelarna Simon Önerud och Daniel Bertov får böta 5 000 kronor var för att ha burit sina halsskydd på fel sätt i matchen mot Frölunda.
– Vi menar att de inte haft på dem på det sätt som är föreskrivet, säger disciplinnämndens ordförande Alexander Ramsay till SVT Sport.

I sitt uttalande i beslutet säger Simon Önerud att han haft ett halsskydd som är kombinerat med understället. Han påpekar att bilderna som disciplinnämnden har utgått från är från utvisningsbåset och att det är för att han sitter ner som tröjan har åkt upp så att den täcker halsskyddet.

”Hade självklart accepterat en böter om jag inte haft halsskydd på mig då jag tycker det är väldigt viktigt, men lite hårt att åka på en böter när jag dels har halsskydd på mig och att någon aldrig någonsin påtalat att jag haft det på ett felaktigt sätt”, skriver han.

Bertov säger å sin sida att han hade dialog om sitt halsskydd med en domare. Han rättade till skyddet och sedan godkändes det av domaren.

”Jag förstår om det även finns klipp som inte synliggör halsskyddet, som vi alla vet så är varje byte intensivt och med mycket närkontakt och det kan ha hamnat felaktigt vid någon sekvens. Men matchen igenom har jag halsskyddet på samma sätt som Sören godkänt innan matchstart.”, skriver han.

Disciplinnämnden har utgått från SHL:s situationsrums anmälan och kommit fram till att halsskydd burits på felaktigt sätt.

– Om de har vikt ner dem så de är under tröjan kan inte jag svara på, men de har i alla fall inte burit dem på ett sätt som är korrekt, säger Ramsay.

KLIPP: Höjdpunkter från SHL-premiären mellan Frölunda och HV71

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Höjdpunkter Frölunda-HV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer