HV71 fick jubla på hemmais. Foto: Bildbyrån

HV71 tvingar fram avgörande kvartsfinal efter galen match

Kvartsfinalserien mellan HV71 och Färjestad kommer att avgöras i en sjunde och avgörande match. Det står klart sedan HV71 vunnit en galen tillställning i Kinnarps Arena med 5-3.

– Vi ger oss inte, säger matchhjälten Didrik Strömberg.

HV71 och Färjestad har verkligen bjudit upp till dans i sin kvartsfinalserie. Den sjätte matchen lagen emellan lär inte heller ha gjort någon besviken.

I de fem inledande kvartsfinalerna har det lag som gjort det första målet sedan förlorat. Därför var Färjestads 1-0-mål genom Sebastian Erixon endast en dryg minut in i matchen ett illavarslande tecken för bortalaget.

Och mycket riktigt. Färjestad tog inte chansen att knipa en semifinalplats i Kinnarps Arena, utan HV71 lyckades vända matchen och vinna med 5-3. Därmed väntar en stekhet och avgörande kvartsfinal i Karlstad på onsdag.

– Det blir otroligt häftigt. Game 7 är något speciellt. En av oss kommer att gå på semester och vi ska göra allt i vår makt för att det inte ska bli vi, säger Strömberg, som gjorde 4-3-målet, till TT.

”Vetefan vad vi håller på med”

HV71 hade inför kvällens möte endast gjort ett mål på 31 försök i numerärt överläge mot Färjestad i kvartsfinalserien. Och efter ytterligare ett mållöst powerplay fick hemmalaget utdelning i det andra genom Mikko Lehtonen.

Drygt två minuter tidigare hade Isac Brännström kvitterat till 1-1 i en period där HV71 vann skotten med 20-5.

– Vi börjar bra men sen vetefan vad vi håller på med. Tappar puckar i mittzon och dribblar som pojkar i egen zon. Nej, det är inte okej, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn till C More i periodpausen.

Den andra perioden var en galen sådan. HV71 fortsatte att trycka på för ytterligare ett mål, men efter två mål på fem minuter ledde Färjestad helt plötsligt med 3-2.

Bra utdelning för FBK

På tio skott dittills var utdelningen otroliga tre mål för bortalaget.

Dramatiken var inte slut där. Endast 40 sekunder senare kvitterade 20-årige Max Wennlund med sitt första slutspelmål och såg till att ställningen var 3-3 inför den tredje perioden.

Där blev Didrik Strömberg stor hjälte sedan han kastat in en puck från blålinjen som hittade målet via målvakten Markus Svenssons klubba.

I öppen kasse satte sedan Anton Bengtsson 5-3.

– Jag tycker att vi har en riktigt bra karaktär i laget. Vi ger oss inte. Arenan kokade i dag. Vi ville ge det här till fansen. Vi hade två torsk hemma inför den här matchen så vi var tvungna att börja vinna hemma. Det var riktigt starkt av oss att kunna ge lite tillbaka till supportrarna, säger Strömberg.