Växjö utbuade av hemmafansen – förlorade Smålandsderbyt

3-17 i skott och 0-4 på måltavlan. Då visade Växjöpubliken stort missnöje och buade ut hemmalaget efter den första perioden.

Ett hett Smålandsderby blev avslaget på en gång då HV71 fick en drömstart på matchen.

– Vi går ner oss fullständigt och det är inte acceptabelt, sammanfattade Växjös Erik Josefsson den första perioden i C Mores sändning.

– De får mål på oss redan i första bytet. Sedan är det jämnt spelmässigt tills de gör 2-0. 3-0 och sen kommer 4-0 av bara farten känns det som.

Finast av de fyra HV-målen var Alexander Bergströms prov på tennishandleder. Direkt på en målvaktsretur slog han till och lobbade in 2-0 genom en volley som gick över Växjö-målvakten Erik Källgren.

Hemmalaget såg ut att ha svårt med det mesta och lika otillfredsställd var publiken i Växjö som buade ut sitt lag.

I andra skulle också HV71 vara laget som fortsatte att ha ett stort tryck och efter två perioder hade Växjö inte mäktat med mer än sju skott på mål.

Till hemmafansens lilla lycka hade dock ett av Växjös fyra skott i perioden smitit förbi Jonas Gunnarsson och väckt liv i matchen.

Och när Ilari Melart också visade prov på sin ständiga målform då han skickade in 2-4 tidigt i tredje började det kännas som det var något på gång. Men den riktiga pressen på bortalaget uteblev och närmare än så kom inte laget från Kronobergs län.