HV71 besegrade Leksand. Foto: TT

HV71 vann i supertalangen Alnefelts debut

Uppdaterad
Publicerad

HV71 vann en målsnål tillställning mot gästande Leksand. 18-årige supertalangen Hugo Alnefelt trivdes i SHL-debuten och fick briljera när han räddade 29 av 30 skott.

– Jag fick bra hjälp där bak av gubbarna, de satte mig i bra situationer. Det var helt underbart, säger Alnefelt till C More.

Martin Thörnberg inledde målskyttet för sitt HV71. Den 36-årige veteranen drog till med ett kraftigt slagskott, helt otagbart för Axel Brage i bortakassen.

Hugo Alnefelt gjorde debut för Jönköpingslaget och fick bekanta sig med pucken i senare delen av den första perioden. Leksand hade en fin stunds spel i numerärt överläge men 18-åringen stod pall.

Leksand hade fortsatt press mot hemmakassen i första perioden och det var just Alnefelt som såg till att HV71 var i fortsatt ledning.

Feststämning i Jönköping

Gästerna tog för sig alltmer i mittperioden och tvingade HV71 till timeout. Men matchbilden förändrades och hade det här varit en boxningsmatch, hade det dömts som en oavgjord rond. Andra perioden var intensiv och kanske var det lite väl mycket stressat spel från hemmalagets sida.

Slutperiod och gästerna ökade tempot och kom allt närmare kvittering. Men skärpan saknades i avsluten. Och om det inte var skärpan så var det en viss 18-åring i HV71:s mål som verkade trivas i debuten och briljerade.

Kallduschen för Alnefelt

Det var emellanåt rena feststämningen i Kinnarps Arena. Och när segern såg ut att vara klar – då kom kallduschen. Alnefelt, som motat 29 skott var 31 sekunder från att hålla nollan, fick ge sig när Jonas Ahnelöv höll sig framme och kvitterade på retur.

Efter en mållös förlängningsperiod kunde HV71 ta hem segern på straffar.

Även gästernas målvakt, Brage, spelade bra då han lyckades rädda 24 skott. Men Leksand som fått en bra start i inledningen av seriespelet fick alltså erkänna sig besegrat.

SHL

HV71 logo

HV71

2 - 1

Leksands IF logo

Leksands IF

1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6327

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.