HV71 krossade Mora i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

HV vann klart hemma mot Mora med 5-0 ikväll i en match där en 17-åring punkterade matchen. Det var första gången sedan i december som HV vann två matcher i följd.

Två snygga anfall låg bakom smålänningarnas första två mål.

1-0 kom till efter klapp-klapp spel där Robin Figren spelade till Mattias Tedenby, som snabbt släppte vidare pucken till Kevin Stenlund, som satte dit 1-0-pucken. Och bara sekunder in i mittperioden var det Martin thörnberg som svarade för ett starkt agerande när han med en offensiv tackling tog kontroll över pucken  och spelade in till en helt fri Max Wärn som från nära håll satte pucken bakom Christian Engstrand i Moras mål.

Finländaren Max Wärn har varit petad och extraspelare i en del matcher. Mot Mora fick han för första gången chansen som center och tog den med besked. Förutom ett mål svarade han för en av sina bästa matcher i HV-tröjan.

– Jag har inte spelat center sedan junioråldern och det är en stor skillnad att göra det på proffsnivå, säger Max Wärn, som kom från Kunlun Red Star i KHL till HV71 den här säsongen.

HV klart bättre

3-0 kom i numerärt överläge. Ett dragskott av Victor Ejdsell, HV71:s bäste målskytt, rakt upp i krysset när Engstrand var förtjänstfullt skymd..

Mora försökte backa hem under stora delar av speltiden och ville ställa om snabbt. Vid ett par tillfällen lyckades detta och HV71:s målvakt, Fredrik Pettersson-Wentzel, fick göra några snygga räddningar.

Men HV var det bättre laget i den här matchen och Mora var aldrig nära att hota.

En 17-åring punkterade matchen i Kinnarps arena. David Gustafsson stod framför målet och styrde in 4-0...

Pierre Engvall satte 5-0 mot sitt gamla lag Mora. En bra kväll för Engvall som även noterades för två assist.

– Jag känner mycket för Mora och önskar dem all lycka framöver, men det viktiga för oss var att det blev tre poäng, säger Pierre Engvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.