HV71:s Kennedy Marchment som gjorde hattrick mot SDE. Foto: Bildbyrån

HV71 vann efter målexplosion i tredje perioden

HV71 befäster sin serieledning i SDHL efter 7-2 hemma mot SDE.

Avgörande blev en målexplosion i sista perioden där Jönköpingslaget gjorde tre mål inom loppet av 108 sekunder.

Med ställningen 3-2 kändes det helt öppet inför den tredje perioden mellan ettan HV71 och trean SDE.

Då visade serieledaren klassen och stängde matchen med tre mål på mindre än två minuter.

Dels med tur som när Sanni Hakala styrde in 5-2 efter en tavla av SDE-målvakten Sofia Reideborn, dels med skicklighet som när Jessica Healey dundrade in 6-2 med ett mäktigt skott i powerplay.

Kanadensiskan Kennedy Marchment, förra året poängdrottning i Linköping, fullbordade sitt hattrick på passning från Kaitlyn Tougas när HV71 kom två-mot-en i slutskedet av matchen.

Marchment noterades för totalt fyra poäng när HV71 vann toppmötet med 7-2. Hon går därmed upp som tvåa i poängligan med tio poäng (5+5). Leder gör Lara Stalder i Brynäs.